Katkin receptár

HOME PAGE | RECEPTY

Sedliacke fondue
SUROVINY
 
  • 1 guľatý bochník chleba
  • prerastenú slaninku
  • tavený syr (bambíno)
  • 1 červenú a 1 zelenú papriku
  • 1 kyslú smotanu
  • pažítku, čierne korenie, vegetu
  • olej
 
 
POSTUP
 
Z bochníka chleba odrežeme vrch, chlieb vydlabeme a vydlabance poriadne postláčame, aby sa nám nedrobili.

Zmiešame smotanu, tavený syr, na kocočky pokrájanú papriku, pažítku a vychladenú osmaženú slaninku. Zmes dochutíme čiernym korením a vegetou.  Všetko poriadne zamiešame. Chlieb potrieme znútra aj zvonka masťou zo slaninky. Do chlebíku nalejeme zmes a položíme ho na plech. Okolo neho poukladáme vydlabance, ktoré tiež pokvapkáme masťou. Pečieme asi 10-15 minút vo vyhriatej rúre.

Papáme s rukami, bez príboru. 


Moja variácia: Ja do zmesi nedávam zelenú papriku, nie je mojim favoritom. No a keďže naša rodinka je zatial malá, plním patlaninkou nie jeden veľký bochník ale malé bosniačiky (malé chlebíky, ktoré upečiem podľa chlebíkovského receptu).
 
zdroj:Bibka


KOMENTÁR
 
Patlaninky si môžeme prichystať aj viacej, aby sa nám na konci nestalo, že budeme jesť suchý chlieb. Je dobrá ako teplá, tak aj studená. Keďže je to na žalúdok dosť ťažké jedlo, odporúčam zajedať zeleninkou a zapíjať vínkom, pifkom, vodičkou...
 
 
HOME PAGE

Recepty