Katkin receptár

HOME PAGE | RECEPTY

Plnené šapiňóny
SUROVINY
 
  • hlavičky šampiňónov
  • mlieko
  • cibuľka, brokolica, špargľa, mrkva
  • parmezán, strúhanka
  • soľ, vegeta, čierne korenie

 

 
 

HOME PAGE

Recepty

POSTUP
 
Hlavičky šapmiňónov namočíme na 10 minút do mlieka.

Zatiaľ si na panvičke osmažíme do zlata cibuľku. K nej pridáme na drobné kúsky nakrájanú len mierne predvarenú (alebo mrazenú) šparglu, brokolicu a čerstvú mrkvu. Premiešame a hneď aj ochutíme soľou (vegetou) a čiernym korením. Poprášime parmezánom a trochou strúhanky, aby sa nám zmes spojila. Viac nevaríme, aby zelenina ostala al dente.

Zmesou plníme osolené šampiňóny a kladieme na  alobalom vyložený plech. Podlejeme trochou vody a pečieme 180°C asi 20-30 minút.


Šampiňóny môžeme plniť rôznymi plnkami, podľa toho čo nám chutí, alebo čo máme doma.
 
zdroj:-K-

KOMENTÁR
 
Plech vykladám alobalom z praktických dôvodov, aby sa tak rýchlo nezničil, keďže mám len jeden. Tí, ktorí radšej šetria alobal, môžu šampiňóny poukladať na vymastený plech. 
Parmezán sa môže nahradiť za akýkoľvek iný nastrúhaný syr, ja ho používam len preto, lebo iný k dispozícii nemám.