Katkin receptár

HOME PAGE | RECEPTY

Holubky
SUROVINY
 
  • mleté bravčové mäso
  • ryža
  • vajíčko
  • soľ, čierne korenie, cesnak
  • hlávková kapusta
  • cibuľa
  • kyslá kapusta
  • rajčinový pretlak
  • kečup, voda, kapustová šťava
    soľ, cukor (med)
 
 
POSTUP
 
Vo väčšom množstve osolenej vody uvaríme ryžu do polomäkka. Scedíme.
Mleté mäso zmiešame s ryžou, ochutíme soľou, čiernym korením, cesnakom. Pridáme vajíčko. Zmes mäso-ryžu si pripravíme v pomeroch ako na plnenú papriku.
Vo vode, alebo nad parou sparíme lístky hlávkovej kapusty.
Do zmäknutých listov zabalíme pripravenú mäsovú hmotu. Holubky obviažeme šnúrkou, aby sa nerozpadli.

Cibuľku nakrájanú na kocočky osmažíme dozlatava. Pridáme scedenú kyslú kapustu. Primiešame rajčinový pretlak. Dochutíme soľou, cukrom ak treba. Prilejeme vodu (kapustovú šťavu) alebo kečup. Do džabky poukladáme holubky a dusíme 45-60 (podľa ich veľkosti).
Moja variácia: Ak nám ostane mäsová hmota, vytvarujeme z nej guľky, ktoré uvaríme vo vode, v ktorej sme parili kapustu.
 
zdroj: Tiborova mamka


KOMENTÁR
 
Kapustové listy paríme len chvíľku, rýchlo sa rozvaria. Zaujímavosť, v kyslej kapuste už listy nezmäknú.